--> Малюк помер після пологів – батьки звинувачують медиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Малюк помер після пологів – батьки звинувачують медиків

0
-2
Малюк помер після пологів – батьки звинувачують медиків
У Житомирі помер новонароджений малюк.

Батьки звинувачують у смерті дитини лікарів. Породіллі довго не надавали медичну допомогу, попри кровотечу.

У жінки пологи почалися передчасно, але у відділенні її протримали понад годину, пише tsn.ua. Хлопчик помер від асфіксії. Лікарі кажуть, що робили все швидко, проте на встановлення діагнозу потрібен був час.

У 32-річного Віталія та 22-річної Людмили дитина була перша. Вони її чекали, заздалегідь купили одяг та іграшки. Пригадують, як раділи, коли дізналися, що в них буде син.

"Буде хлопчик, ми готувалися, були раді, колиску купили, речі для дитини", - розповіла породілля Людмила Суходольська.

Вагітність протікала добре, однак на 35-му тижні Людмила відчула сильний біль у животі. "Швидка" доправила жінку у пологовий, але в приймальному відділенні їй довелося чекати більше як годину.

"Понад годину дружину тримали в приймальному, потім повезли до пологового, там тримали, не знали, що робити, а за цей час моя дитина задихалась", - розповів Віталій Барановський.

Урешті породіллі зробили кесарів розтин. Малюк був живий, але за кілька годин помер. Подружжя вважає, медики згаяли час.

"Як мені сказали, була гіпоксія мозку, тобто не надходив кисень до головного мозку, тобто дитина задихнулась", - пояснив чоловік.

У пологовому це заперечують. Кажуть, що затримка виникла, бо потрібен був час, щоб поставити діагноз породіллі. У неї виявили відшарування плаценти.

"Треба було поставити діагноз - це відшарування, або це просто пологи, може, якщо передчасні пологи, їх треба було зупинити. Вона надійшла о 17:50, а о 18:20 дитину витягнули", - повідомила медична директорка Житомирського обласного перинатального центру Людмила Асташкина.

А от подружжя переконане – у пологовому підробили історію пологів.

"Викликав "швидку" о 16:34 і бригада швидко відреагувала. А в історії пологів написано, що о 17:50 моя дружина тільки потрапила в приймальне. Уже година десь поділася, вже не є правдою", - розповів чоловік.

Із заявою про недбальство медиків подружжя звернулося до поліції. Тут відкрили кримінальне провадження.

"Попередня кваліфікація - неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником. Подано клопотання до суду про проведення слідчих дій", - каже керівниця відділу комунікацій ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Якщо провину медиків доведуть, їм загрожує до 5 років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні