Науковці спростували міф про вплив канабісу на здоров'я

2
-3
Науковці спростували міф про вплив канабісу на здоров'я
Психологи дослідили, що куріння канабісу розслабляє організм.

Експеримент провели, аби спростувати, що через канабіс може бути параноя, як вважали раніше, повідомляє Forbes.

Науковці взяли для вивчення інформацію мобільного додатка Releaf. Завдяки йому можна вести облік споживання марихуани і оцінювати інтенсивність симптомів до і після її приймання. Вдалося дослідити 2306 записів, котрі зробили 670 користувачів із штатів, де канабіс є законним.

Дослідники зробили висновок, що марихуана знижувала тривогу, стрес і дратівливість в 95,51% випадків. Ускладнювалися ці симптоми лише у 2,32% випадків. 2,16% були без будь-яких змін для людини. Користувачі програми найбільш часто відчували після сеансів спокій, оптимізм, комфорт, щастя. Рідше у них проявлялися занепокоєння, тривога і параноя.

Водночас науковці застерігають і про мінуси дослідів. Наприклад, експеримент побудували на суб'єктивних даних. Результати можна було б оцінити як об'єктивним, якби стан користувачів перевіряли лікарі. Вчені також припустили, що гіпотеза про те, що канабіс викликає параною, може бути пов'язана не з самими коноплями: тривога може з'являтися також через острах бути спійманим з забороненою речовиною. У користувачів додатка такого страху не було.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало грошей роблять на горільці та тютюну, давайте ще людей на наркоту підсадимо...
Відповісти
А героiн , до побить ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні