Нафта подорожчала, ціни на бензин різко зростуть?

1
3
Нафта подорожчала, ціни на бензин різко зростуть?
Нафтові котирування підскочили і досягли максимумів з лютого. Так, вартість ф'ючерсу на Brent з постачанням в березні 2021 року склала $55,01 за барель.

Повідомляє Кореспондент.

Ціни на нафту в ході торгів в п'ятницю, 8 січня, знову підвищилися і досягли 11-місячних максимумів. Оптимізм трейдерів пов'язаний, зокрема, з скороченням видобутку Саудівською Аравією в лютому-березні.

Так, вартість березневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures склала 55,01 доларів за барель. Це на 0,63 долара (1,16%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі становить 51,3 доларів за барель, що на 0,47 доларів (0,92%) вище рівня попередніх торгів.

Настрої трейдерів на цьому тижні підтримали новини про добровільне додаткове скорочення видобутку Саудівською Аравією в лютому-березні. Також оптимізм пов'язаний з надією на прийняття нових економічних стимулів у США після виборів. Це, швидше за все, прискорить відновлення економіки країни і збільшить попит на енергоносії.

Додамо, в ОПЕК+ погодили збільшення видобутку нафти.

Раніше стало відомо про те, що Саудівська Аравія відкрила нові родовища нафти і газу. Компанія Saudi Aramco працює над визначенням площі і розмірів виявлених родовищ і оцінкою кількості нафти, газу і конденсату в них.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зрада? Перемога???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні