Генсек ООН порівняв нинішню ситуацію у світі з 1945 роком

0
2
Генсек ООН порівняв нинішню ситуацію у світі з 1945 роком
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш порівняв поточний стан у світі з ситуацією в 1945 році.

Про це він заявив на заході на честь 75-ї річниці першого засідання Генасамблеї. Трансляція його виступу велася на YouTube.

"Але це не 1945 рік. Сьогоднішня війна ведеться проти мікроскопічного вірусу. Завтра може початися проти терористів в кіберпросторі. І ми все ще програємо довгу битву зі зміною клімату", - зазначив Гутерреш.

За його словами, конфлікт більше не є питанням тільки військової та економічної потужності.

"Потреба в міжнародному співробітництві зберігається, ми повинні розширити наше уявлення про те, що це означає. <...> Ми повинні перетворити нашу глобальну систему в глобальне партнерство", - наголосив генсек.

Він також нагадав, що через пандемію коронавірусу 88 мільйонів людей опинилися за межею бідності, а 270 мільйонам загрожує нестача їжі, закликавши "до нової глобальної угоди" на міжнародному рівні. Гутерреш впевнений, що для усунення джерел нерівності потрібен "новий суспільний договір" між людьми, владою, бізнесом і громадянським суспільством, який буде включати справедливе оподаткування, універсальні блага і можливості для всіх.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні