У водах Малайзії застряг корабель із хворими на Covid-19 українцями

0
0
У водах Малайзії застряг корабель із хворими на Covid-19 українцями
У територіальних водах Малайзії кілька днів перебуває судно "SFL Kate" із хворими на коронавірус моряками.

Серед них двоє українців, повідомив старший механік корабля, киянин Валерій Григор'єв у коментарі "Радіо Свобода".

Хворі намагалися домовитися з владою Малайзії про госпіталізацію, однак країна не надає хворим допомоги.

Тоді Григор'єв звернувся до міністерства закордонних справ і до посольства України в Малайзії. "У взаємодії з судновласником в терміновому порядку опрацьовується можливість відвідування корабля лікарем для надання невідкладної медичної допомоги", - повідомив прес-секретар посольства України в Малайзії Олег Ніколаєнко у Twitter.

Григор'єв розповів, що корабель з 25 грудня завантажився вугіллям в Індонезії, прямуючи до Індії. На судно приїхали двоє сторонніх інженерів. Саме вони могли заразити членів екіпажу. Механік відчув перші симптоми вже з 1 на 2 січня. Коли через п'ять днів після цього корабель підійшов до Сінгапуру, на борту було вже вісім хворих, з них п'ятеро з температурою і поганим самопочуттям.

"Сінгапур нас не прийняв, не пустив нас в територіальні води. Ми там мали спорядження отримати, паливо. У Сінгапурі є офіс нашої компанії. Але влада Сінгапуру сказала "ні " - і все. Єдине, що нам залишалося робити - в Малайзії, неподалік від Сінгапуру, кинути якір", - розповів Григор'єв.

Через кілька днів після цього, на корабель "SFL Kate" припливли лаборанти з Малайзії, прийняли мазки у членів екіпажу, і підтвердили COVID-19 у восьми з 21 моряків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні