В Україні від коронавірусу померло 14 журналістів

0
-4
В Україні від коронавірусу померло 14 журналістів
З початку пандемії від коронавірусу померло більше 600 працівників медіа з 59 різних країн світу. Найбільше журналістів померло в Італії, повідомляє Європейська федерація журналістів (ЄФЖ), посилаючись на дані неурядової організації з Женеви Кампанія Прес-емблеми.

Так, в Італії 40 підтверджених смертей журналістів від COVID-19, у Туреччині - 17, у Великобританії - 13, в РФ - вісім, в Іспанії - шість, у Франції - п'ять. Мінімум по одній смерті від інфекції зафіксовано у Швейцарії, Австрії, Німеччині, Болгарії, Бельгії та Азербайджані.

В Україні, за даними Національної спілки журналістів України (НСЖУ), від коронавірусу померло 14 медійників. Переважно це особи з групи ризику, пенсійного віку. Але, за словами глави НСЖУ Сергія Томіленка, померли й молоді співробітники медіа.

У ЄФЖ підкреслили, що працівники ЗМІ постійно знаходяться в зоні підвищеного ризику, з перших спалахів інфекції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні