У Китаї виявили коронавірус у морозиві

0
-1
У Китаї виявили коронавірус у морозиві
При виробництві морозива китайської компанії Tianjin Daqiaodao Food Company використовувалося сухе молоко з Нової Зеландії і сироватка з України. У трьох зразках морозива виявили коронавірус.

Повідомляє НВ.

China Daily пише, що компанія виробила 4836 коробок з морозивом, 2089 з яких залишилися запечатаними на складі. 1812 коробок відправили до кількох провінцій, і лише 65 встигли продати на ринку в Тяньцзіні. У кожній коробці було по шість продуктів вагою 450 г. Місцевих жителів, які нещодавно купували морозиво, попросили повідомляти про зміни у стані здоров’я.

Вірусолог з Університету Лідса Стівен Гріффін сказав Sky News, що коронавірус, швидше за все, потрапив до морозива через проблеми з виробничим обладнанням або з гігієною на заводі. На його думку, це разовий випадок, через який не варто панікувати.

У посольстві України в Китаї заявили, що перевіряють інформацію про коронавірус у сироватці, що імпортується з України.

«Дипмісія України підтримує оперативний зв’язок з компетентними органами КНР і урядом міста Тяньцзінь з цього питання», — сказано в повідомленні.

Минулого тижня добовий приріст нових випадків коронавірусу в Китаї підскочив до більш ніж 10-місячного максимуму. 15 січня на материковому Китаї зареєстрували 130 нових випадків зараження, зокрема 90 в провінції Хебей, інші в провінції Хейлунцзян і Пекіні.

Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 в материковому Китаї перевищила 88 тисяч, а кількість померлих від ускладнень коронавірусу залишається незмінною — 4635.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні