У Шотландії за пляшку віскі планують вторгувати до $2 млн

0
5
У Шотландії за пляшку віскі планують вторгувати до $2 млн
Шотландський торговий дім Whisky Auctioneer виставив на онлайн-аукціон пляшку рідкісного шотландського віскі 60-річної витримки Macallan, вартість якої може перевищити світовий ціновий рекорд напою в £1,2 млн ($1,64 млн). Про це повідомляє capital.ua.

Саме за таку ціну в 2019 році пішла з молотка пляшка віскі з цієї ж раритетної партії Macallan. Всього у 1986 році були виготовлені 12 пляшок цього односолодового віскі, дистильованого в 1926 році, для «найцінніших клієнтів».

За словами експерта рідкісних сортів віскі Ангуса Макрейлда, «цілком ймовірно, що Macallan 1926 Fine and Rare поб'є світовий рекорд вартості продаваного на аукціонах віскі». Для колекціонерів «це найцінніша пляшка», додав він.

Раритет входить в найбільшу в світі приватну колекцію віскі (3,9 тис. пляшок), зібрану протягом 20 років підприємцем з американського штату Колорадо Річардом Гудінгом. Колекція, що включає рідкісні віскі таких брендів, як Bowmore і Springbank, а також Stromness і Dallas Dhu, випуск яких вже припинено, виставлена на торги сім'єю Гудінга, який помер у 2014 році.

Половина колекції - 1,9 тис. пляшок - пішла з молотка в лютому 2020 роки за £3,29 млн ($4,5 млн). У торгах взяли участь 1 642 колекціонера з 56 країн світу. Особливу увагу інвесторів привернула пляшка віскі 60-річної витримки Macallan з особливою етикеткою, створеною італійським художником поп-арту Валеріо Адамі. Вона була продана за £825 тис. ($1,13 млн).

Тепер на торги 12-22 лютого, які спочатку повинні були відбутися в квітні минулого року, виставлена ​​друга частина колекції Гудінга - близько 2 тис. пляшок, і організатори аукціону очікують, що знову в центрі уваги виявиться віскі Macallan. За оцінкою засновника Whisky Auctioneer Іена Макклуна, друга частина колекції «буде розпродана за кілька млн фунтів: вона включає рідкісні, культові сорти, дорогі бренди».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні