Pfizer поставить у 2021 році 40 млн доз вакцини від COVID-19 у бідні країни

0
-1
Pfizer поставить у 2021 році 40 млн доз вакцини від COVID-19 у бідні країни
Американська компанія Pfizer узяла на себе зобов'язання поставити у 2021 році до 40 млн доз розробленої нею вакцини від коронавірусу у бідні країни, а також країни із середнім рівнем доходів у рамках ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я COVAX, пише в п'ятницю агентство Associated Press.

Повідомляє Інтерфакс.

"Ми підтримуємо місію COVAX і пишаємося тим, що працюємо разом, щоб країни, які розвиваються, мали такий самий доступ (до вакцин - ІФ), як і решта світу, що дасть нам змогу зробити ще один крок на шляху до завершення цієї глобальної пандемії", - заявив генеральний директор Pfizer Альберт Бурла.

Тієї самої думки дотримується голова Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) Сет Берклі, який назвав рішення Pfizer "важливим кроком уперед на шляху до забезпечення рівного доступу до вакцин".

У компанії відмовилися назвати вартість контракту.

Постачання планують розпочати наприкінці березня після укладення всіх необхідних угод.

Проте деякі експерти наголошують, що 40 млн доз препарату, враховуючи, що вакцинація відбувається у два етапи, занадто мала кількість, оскільки ініціатива розрахована на підтримку жителів щонайменше 92 країн.

Намір планується реалізувати у рамках COVAX, глобальної ініціативи із забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн, незалежно від рівня доходів. Ініціатива була заснована ВООЗ.

Компанія Pfizer заявила, що наразі вона нарощує виробництво і розраховує у 2021 році випустити 2 млрд доз препарату. Раніше йшлося про 1,3 млрд.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні