--> Пандемія спричинила стрибок продажів діамантів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пандемія спричинила стрибок продажів діамантів

0
-9
Пандемія спричинила стрибок продажів діамантів
Через відсутність подорожей у світі зростають продажі діамантів.

Ще однією причиною буму стали продажі святкових прикрас, особливо на ключових ринках США і Китаю, пише Мінфін.

Експерти пояснюють, що пандемія спочатку нашкодила галузі, але тепер почала їй допомагати. Раніше з купівлею діамантів конкурували подорожі, як витрати на розкіш. Оскільки через карантин свобода пересування дещо обмежена, споживачі почали вкладати гроші в онлайн-покупки.

"Люди не тільки навчилися віддалено працювати, а й купувати онлайн, в тому числі діаманти. Раніше гроші витрачали на подорожі або вечері в дорогих ресторанах, але тепер частина цього попиту перекинулася на діаманти. Онлайн-продажі майже подвоїлися за минулий рік і досягли близько 20% від усіх продажів", — розповів експерт Євген Агурєєв.

Аналітики не розуміють, чи буде поточний бум стійким. Деякі учасники ринку вже зараз турбуються, що ринок перегрівається, що загрожує обвалом.



Протягом останніх п'яти років річний попит на діамантові прикраси тримався приблизно на рівні $80 млрд. Зараз завдяки вакцинації в країнах світу інші розкішні покупки стають знову доступними, а тому є ризик виникнення колишніх проблем.

В Україні є низка ювелірних компаній, які пропонують купити діаманти. За камені вагою 0,01−0,02 карати доведеться викласти від кількох сотень гривень до понад 1,5 млн грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні