Як відрізнити пневмонію від застуди?

1
4
Як відрізнити пневмонію від застуди?
Симптоми пневмонії і сильної застуди дуже схожі, тому відрізнити ці захворювання часом буває важко. Проте, якщо звичайна застуда не завжди вимагає спеціального лікування, то з пневмонією все зовсім навпаки. Про це пише changeua.

Доктор медицини, старший науковий радник Норман Едельман заявив, що пневмонія у людини з'являється тоді, коли захисні сили організму зменшуються. За словами експерта, у цього захворювання є 7 головних симптомів:

кашель

задишка

біль у грудях при кашлі або диханні

збільшення мокротиння зеленого, сірого або жовтого кольору

висока температура тіла

нудота

блювота або діарея

сильна втома


Саме за такими ознаками можна відрізнити пневмонію від застуди.

Норман Едельман також зазначив, що при звичайній застуді кашель, нежить, температура і біль у горлі проходять за досить короткий період часу. При пневмонії ці симптоми теж є, і тримаються вони набагато довше - з кожним днем ​​вони стають все серйозніше і сильніше.

Тому якщо у вас з'явився кашель і біль у горлі, але відчуваєте ви при цьому себе досить легко, можна почекати тиждень, перш ніж іти до лікаря. Але якщо стає гірше - обов'язково зверніться за медичною допомогою, - пояснив фахівець.

Крім того, Норман Едельман підсумував, що не потрібно займатися самостійним лікуванням і чекати, коли сильні і серйозні симптоми пройдуть самі по собі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може це -"корона"..?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні