На Волинь надійшло 48 000 тестів на коронавірус

0
-1
На Волинь надійшло 48 000 тестів на коронавірус
48 тисяч антиген-тестів для швидкого виявлення COVID-19 надійшло до Волинської області і розподілено згідно з наказом управління охорони здоров’я облдержадміністрації № 34-од від 22 січня 2021 року серед закладів охорони здоров’я області.

Про це повідомили на сторінці обласного центру громадського здоров'я у фейсбуці.

Наразі вже всі документи щодо передачі оформлені. Перші партії антиген-тестів вже передані до районів.

Тест на антиген дозволяє швидко і якісно виявити антиген SARS-CoV-2 у зразках мазка з носа або носоглотки (залежно від типу тесту) та встановити попередній діагноз COVID-19. Тест на антиген зазвичай застосовується, щоб отримати результат швидше, ніж у випадку проведення класичного ПЛР-тесту.

Попереднє скринінгове обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять таким особам:

- з підозрою на COVID-19;

- з ознаками інших ГРВІ;

- з ознаками пневмонії;

- що були в тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19;

- що підлягають плановій госпіталізації.

Позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 повинен бути підтверджений за допомогою ПЛР. Винятком є позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 у пацієнтів, які відповідають визначенню підозрілого або ймовірного випадків захворювання на COVID-19.

У разі отримання негативного результату швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 особа підлягає дослідженню методом ПЛР у випадку наявності симптомів підозрілого або ймовірного випадку COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні