За «довгий язик»: компанія хоче стягнути $1,3 млрд з юриста Трампа

0
11
За «довгий язик»: компанія хоче стягнути $1,3 млрд з юриста Трампа
Dominion прагне стягнути $1,3 млрд з юриста Дональда Трампа, через його заяви щодо виборів.

Компанія-виробник устаткування та програмного забезпечення для проведення виборів у 28 штатах США Dominion подала до суду на Руді Джуліані, юриста колишнього президента США Дональда Трампа, повідомляє Голос Америки.

В позові, який компанія оприлюднила в понеділок, Dominion звинувачує Руді Джуліані у «наклепі» щодо використання устаткування компанії для буцімто масштабних порушень на виборах. Компанія вимагає компенсацію обсягом 1,3 мільярда доларів.

Джуліані «та його союзники вигадали і поширили «Велику брехню», яка, як і очікувалось, набула вірусного поширення і обманом змусила мільйони людей повірити, що Dominion вкрав їхні голоси і підлаштував вибори», йдеться в позові, текст якого наводять ЗМІ.

Компанія вказує на більш як 50 заяв Джуліані зі звинуваченнями в шахрайстві, зокрема, вказується, що в одному зі своїх подкастів Джуліані заявляв, що «Dominion технологічно вкрав вибори».

8 січня компанія також подала позов проти юристки Сідні Пауелл, яка безуспішно оскаржувала результати виборів президента США в судах, заявляючи про масштабне шахрайство на виборах. Заяви про наявність масштабних порушень не було доведено в судах. Dominion заявляє, що «вірусна кампанія з дезінформації», проведена Пауелл, зруйнувала вартість бізнесу.

Посадовці штатів сертифікували результати виборів і не знайшли доказів масштабних порушень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні