Назвали продукт, який стримує небезпечну хворобу

0
4
Назвали продукт, який стримує небезпечну хворобу
Учені з Лондонського університету Королеви Марії дослідили вплив харчових продуктів на розвиток астми в дітей.

Під наглядом фахівців із самого народження були 4,5 тис. дітей, що народилися в 1990-х роках у Великій Британії, повідомляє Daily Mail.

За даними досліджень, вживання в їжу не менше 2 порцій лосося, скумбрії та сардин в тиждень в дитинстві може вдвічі знизити ризик розвитку астми надалі.

"Можливо, неправильне харчування може збільшити ризик, але до цього часу в більшості досліджень робилися короткочасні спостереження, що показують харчування й астму за короткий період.

Замість цього ми слідкували за дієтою, а потім протягом багатьох років спостерігали за дітьми, щоб дізнатися, у кого є астма, а в кого немає", - зазначив професор Сейф Шахін.

Морепродукти багаті корисними жирними кислотами Омега-3. Жирні сорти, зокрема риба, форель і свіжий тунець, мають їх найбільше.

"Хоча ми не можемо з упевненістю сказати, що вживання більшої кількості риби допоможе запобігти захворюванням у дітей, однак у Великій Британії було б розумно збільшити її кількість у раціоні", - сказав Шахін.

Учені тепер планують дослідити, чи може вживання риби запобігти нападам астми в людей, які вже страждають цим захворюванням.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні