Вперше виявили випадки одночасного зараження двома штамами COVID-19

0
2
Вперше виявили випадки одночасного зараження двома штамами COVID-19
Жителі Бразилії одночасно заразилися двома штамами коронавірусу.

Незважаючи на подвійне зараження коронавірусною інфекцією різних штамів, хвороба у пацієнтів протікає легко.

У Бразилії у двох жителів штату Ріу-Гранді-ду-Сул виявлені випадки одночасного інфікування відразу двома штамами коронавірусу. Про це в п'ятницю, 29 січня, повідомляє Корреспондент.

Зазначається, що захворіли двоє жителів у віці близько 30 років. У них перебіг захворювання був у легкій і середній формі.

Однак, за словами вченого Фернанду Спілкі з лабораторії молекулярної мікробіології університету міста Нову-Амбургу, поки важко спрогнозувати, наскільки небезпечним може виявитися перебіг хвороби у пацієнтів з груп ризику.

Як вважають дослідники, також може йтися про послідовне зараження двома різними штамами SARS-CoV-2 з невеликим тимчасовим інтервалом, що "свідчить про важливість ізоляції інфікованих і дотримання заходів соціального дистанціювання".

Всього вченим вдалося виявити в Ріу-Гранді-ду-Сул п'ять різновидів коронавірусу, серед яких штами з мутацією в S-білку, які, на думку низки дослідників, є більш заразними, ніж початковий вірус, вперше виявлений в Ухані. Такі зміни структури оболонки вірусу характерні для так званих "південноафриканського" і "бразильського" штамів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні