Чим чайні пакетики небезпечні для здоров'я?

0
-6
Чим чайні пакетики небезпечні для здоров'я?
У звичайних паперових чайних пакетиках немає ніякої шкоди для організму людини, але якщо мова йде про пластикові, то вони можуть створювати небезпечне мікрозабруднення в органах і тканинах. Про це, з посиланням на дослідження зарубіжних вчених, пише NewsYou.

Співробітники Університету Макгілла (Канада), групу яких очолила професор хімічного машинобудування Наталі Туфенкджі, опублікували статтю у виданні Environmental Science & Technology, присвячену небезпеку пластикових чайних пакетиків. Вживання чаю, завареного з таких пакетиків, може супроводжуватися загрозами здоров'ю, пов'язаними з мікропластіковим забрудненням.

Вчені вивчили розфасований в пластикові пакетики чай чотирьох марок, і з'ясували, що нагрів таких пакетиків в окропі призводить до вивільнення мільярдів мікропластикових частинок. «Коли ви заварюєте небезпечний пакетик чаю в окропі, то в вашій склянці з'являється приблизно 11.5 млрд мікропластикових і більше 3 млрд нанопластикових частинок. Це дуже значне забруднення, яке може нашкодити організму», - каже Туфенкджі.

Як саме мікропластик впливає на організм людини - поки до кінця не зрозумліо, але досліди з комахами показують, що мікропластикові частки в організмі можуть викликати серйозні порушення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні