--> Водію з Волині, який збив п'яного велосипедиста, дали 1 рік та 6 місяців тюрми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водію з Волині, який збив п'яного велосипедиста, дали 1 рік та 6 місяців тюрми

1
3
Водію з Волині, який збив п'яного велосипедиста, дали 1 рік та 6 місяців тюрми
На Волині на один рік та шість місяців засудили водія Renault, який у січні минулого року на смерть збив велосипедиста. Водій легковика свою вину не визнавав, вказавши, що велосипедист був п’яний та раптово вискочив на дорогу.

Про це стало відомо з вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, пишуть Волинські Новини.

Як встановили під час судового засідання, 4 січня минулого року близько 17.00 водій Renault Laguna, рухаючись зі швидкістю близько 100 кілометрів на годину трасою «Устилуг-Луцьк-Рівне» в напрямку Рівного, збив велосипедиста у селі Звірів Ківерцівського району. Велосипедист перетинав проїзну частину дороги справа наліво відносно напрямку руху автомобіля. Від отриманих внаслідок ДТП травм чоловік помер.

Водій Renault, який є учнем вечірньої школи, свою вину не визнав. Він розповів, що в день наїзду їхав на АЗС зі швидкістю 70 кілометрів на годину. З його слів, за 80 метрів до заправки на дорогу миттєво вискочив велосипедист, який перетинав дорогу в неосвітленому місці без світловідбивачів, внаслідок чого відчув удар. Вийшовши з автомобіля, побачив тіло чоловіка та викликав працівників поліції і медичну допомогу. Водночас обвинувачений наголосив, що в той день на дворі було похмуро, дорожнє покриття було мокрим, оскільки йшов дощ, винним вважає велосипедиста.

Захисник обвинуваченого підтримав покази свого підзахисного та зазначив, що винним у цьому ДТП є велосипедист, який перетинав дорогу в неосвітленому місці без світловідбивачів. До того ж, велосипедист перебував у стані алкогольного сп`яніння. Адвокат просив визнати невинним свого підзахисного.

Покази свідків дещо суперечили словам обвинуваченого. Вони зазначили, що в той день на дорозі було сухо, а працівник АЗС вказав, що в час вчинення ДТП заправка була освітленою, а сама аварія трапилася за понад 500 метрів від неї.

Відповідно до висновку експерта в крові збитого велосипедиста був виявлений алкоголь. Натомість інший висновок експерта свідчив, що швидкість руху автомобіля була не 70 кілометрів на годину, як стверджував обвинувачений, а близько 100 кілометрів на годину на момент початку гальмування.

Дослідивши усі докази, суд дійшов до висновку, що водій легковика винний, призначивши йому покарання у виді 1,5 року позбавлення волі з позбавленням на рік водійського посвідчення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто , визнали винним у перевищенні швидкості і смертельній аварії ... І півтора року... за пляшку горілки на довше закривають!!
Слава нашому суду, самому "гуманному" суду!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні