У Латвії припиняють ретрансляцію російських каналів

2
3
У Латвії припиняють ретрансляцію російських каналів
Найбільша телекомунікаційна компанія в Латвії Tet з 1 лютого припиняє ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів — Першого балтійського каналу, “НТВ Мир”, “Рен ТВ Балтия”, “Кинокомедия” і “Киномикс”. Причиною такого рішення стали побоювання через можливе недотримання санкційного режиму, повідомляє пресслужба оператора, пише УНН.

“Через невпевненість у праві на представлення телеканалів і побоювання з приводу недотримання санкційного режису Tet припиняє ретрансляцію каналів ПБК, „НТВ Мир“, „Рен ТВ Балтия“, „Кинокомедия“ і „Киномикс“, замінюючи їх іншими еквівалентними телеканалами”, — вказує телекомунікаційна компанія, 51% капіталу якої належить державі.

“Не дивлячись на тривалі і неодноразові запити інформації, Tet не має доступу до юридично обґрунтованої інформації про умови ретрансляції телеканалів ПБК, „НТВ Мир“, „Рен ТВ Балтия“, „Кинокомедия“ і „Киномикс“ у Латвії. Отже, неможливо провести належну оцінку ризиків, як того вимагає чинне законодавство”, — йдеться в її повідомленні.

Національна рада Латвії по електронним ЗМІ (NEPLP) влітку минулого року прийняла рішення заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT, яка раніше діяла під брендом Russia Today.

Як пояснює NEPLP, це було зроблено, так як дані канали “знаходяться під фактичним і одноосібним контролем” російського пропагандиста Дмитра Кисельова, який перебуває під санкціями ЄС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Із офіційної інформації на сайті цього латвійського оператора, повідомлено, що ці канали будуть замінені на російські:ТВЦ,Пятница,RTVI
Відповісти
Проебалти, ракопозицiйнi
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні