--> У G7 розкритикували «боротьбу» з корупцією в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У G7 розкритикували «боротьбу» з корупцією в Україні

1
-4
У G7 розкритикували  «боротьбу» з корупцією в Україні
Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявив про незадоволення країн-членів Великої сімки (G7) станом боротьби з корупцією в Україні.

Франція та інші країни-члени G7 розчаровані станом боротьби з корупцією в Україні. Про це посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявив в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна", опублікованому в понеділок, 1 лютого, повідомляє Корреспондент.

"Я маю відзначити своє розчарування. І це не лише моє розчарування, не розчарування Франції, це розчарування країн G7", - зазначив дипломат. За його словами, особливу увагу послів привертає конфлікт довкола Конституційного суду України (КСУ).

"Також очевидно, що ми вважаємо постанову КСУ від 27 жовтня серйозною перешкодою для боротьби України з корупцією, оскільки деякі важливі аспекти законодавства опинилися під загрозою, були видалені, наприклад, положення про кримінальну відповідальність за неправдиве електронне декларування, і те, що визначає повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції"
, - додав де Понсен.

Причинами провалів у боротьбі з корупцією, на думку дипломата, є наявність зацікавлених сил, брак правових інструментів для просування реформ та правової експертизи.

"Наприклад, коли розробляються закони, вони недостатньо добре складені, щоб пройти через експертизу Конституційного суду. Бракує технічних деталей, і ми готові надати юридичну підтримку. У будь-якому разі, висновок такий, що наразі ситуація незадовільна", - наголосив де Понсен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шоо, у нас є боротьба з корупцією???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні