Літаки тайваньських ВПС перехопили десятки китайських військових літаків

0
8
Літаки тайваньських ВПС перехопили десятки китайських військових літаків
Міністерство національної оборони Тайваню оголосив, що ВПС Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) підсилюють свою присутність в «чутливих районах» поблизу Тайваню.

За останні три дні НВАК відправила кілька десятків військових літаків у розпізнавальну зону ППО Тайваню, інформують enovosty.

Буквально минулого тижня винищувачі ВПС Тайваню більше 20 разів піднімалися в повітря для перехоплення китайських винищувачів і літаків-розвідників.

На прохання прокоментувати частоту китайських вторгнень полковник Лі Чинг-Ши, керівник одного з відділів Першого тактичного винищувального авіакрила, визнав, що ВПС знаходяться під величезним тиском, але завжди будуть готові до виконання бойових завдань для захисту повітряного простору країни.

Тим часом, Лі сказав, що Третє тактичне винищувальне авіакрило, що базується в Тайчжун, розвернуло ще одну ескадрилью літаків в аеропорту Магонг в повіті Пенху, архіпелазі з 90 островів у Тайванській протоці, щоб воно могло негайно відреагувати на будь-яку активність китайських військових літаків.

Китай не надав публічних пояснень щодо того, що його літаки робили біля тайванського узбережжя. Вашингтон у відповідь закликав Китай припинити тиск на Тайвань і підтвердив свою прихильність до демократичного острова.

Військово-повітряні сили Тайваню добре навчені, але у них набагато менше бойових літаків, ніж у Китаю, і вони відчувають напругу через те, що в останні місяці їм майже постійно доводилося підніматися в повітря у відповідь на постійно зростаючу активність Китаю біля острова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні