Тим, хто перехворів, потрібна менша доза Covid-вакцини - ЗМІ

1
-1
Тим, хто перехворів, потрібна менша доза Covid-вакцини - ЗМІ
Люди, які вже перехворіли на Covid-19, частіше скаржаться на слабкість, головний біль, високу температуру та болі у кінцівках навіть після 1-ї дози Covid-вакцини.

У колишніх пацієнтів також спостерігаються й вищі рівні антитіл. Тому вчені допускають, що особам, які перенесли інфекцію, вистачить одноразового щеплення, пише New York Times.

"Думаю, 1 уколу буде достатньо. Це позбавить людей від непотрібного болю після отримання 2-ї дози і вивільнить додаткові ліки для інших", - каже вірусолог Медичної школи Ікана в Mount Sinai Флоріан Краммер, який виступив автором нового дослідження.

Інші ж науковці більш обережні в судженнях. Директор Інституту імунології в Університеті Пенсильванії Джон Веррі вважає, що перш ніж просувати будь-які зміни в політиці вакцинації, варто отримати підтвердження, що антитіла після однієї дози здатні зупинити розмноження вірусу.

"Те, що антитіла чіпляються до частин вірусу, не означає, що він захистить вас від зараження", - сказав Веррі.

Поява побічних ефектів свідчить про здатність імунної системи реагувати на інфекцію. Вакцини Pfizer і Moderna провокують особливо сильні реакції. Більшість учасників випробувань цих препаратів скаржилися на біль в місці уколу, а більше половини добровольців говорили про відчуття слабкості та головний біль.

У тому, що люди, які перенесли Covid-19, переживають більш інтенсивну імунну реакцію на щеплення, немає нічого дивного. Вакцини містять частинки генетичного матеріалу, який змушує тіло виділяти білки з шипів коронавірусу. Люди, які вже були заражені, мають імунні клітини, здатні розпізнати інфекцію. Тож коли вірусні білки з'являються в тілі знову після вакцинації, ці імунні клітини починають їх атакувати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що робити людям, у яких був негативний ПЛР результат і ІФА показав що наявні антитіла після хвороби на Ковід інфекцію. Офіційно в них не було, а постравматичний синдром є? Агов чиновники і медики як на це ви відриагуєте?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні