Понад 14 тис. дітей не отримали допомогу за програмою «‎Пакунок малюка»‎

0
9
Понад 14 тис. дітей не отримали допомогу за програмою «‎Пакунок малюка»‎
З початку дії пілотного проєкту уряду по заміні "пакунків малюка" грошима і до кінця 2020 року 14,2 тис. новонароджених не отримали жодної допомоги.

29 липня 2020 року уряд замінив "пакунок малюка" фінансовою допомогою – 5 тис. грн на 1 малюка. Монетизація почала діяти з 1 вересня 2020-го, пише Bihus.Info.

Ініціатива створила кілька проблем. Пакунки почали закінчуватись у пологових раніше, ніж рішення про монетизацію набрало сили. До того ж, щоб отримати гроші, батьки мали пройти нешвидку бюрократичну процедуру, що було ускладнено карантинними обмеженнями.

Утім, з 24 жовтня 2020-го уряд повернув бебібокси. Тепер батьки можуть самостійно обрати, що отримати після народження немовля: "пакунок малюка" чи 5 тис. грн на картку.

Якщо на момент виписки бебібокси в лікарні відсутні, потрібно взяти в пологовому довідку про неотримання "пакунку малюка" і протягом 30 днів з дня народження дитини звернутися із заявою до органу соціального захисту населення за місцем проживання або перебування. До заяви також додається копія свідоцтва про народження дитини.

Щоб отримати грошову компенсацію, потрібно взяти в пологовому довідку про неотримання "пакунку малюка", відкрити картку в Приватбанку і подати заяву та копії низки документів в підрозділ соцзахисту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні