У країні оголосили надзвичайний стан через нашестя сарани

0
0
У країні оголосили надзвичайний стан через нашестя сарани
Надзвичайний стан через нашестя пустельної сарани введено в Сомалі. Про це повідомив у четвер сомалійський новинний портал Garowe, передає УНН.

Надзвичайний стан оголошено Міністерством сільського господарства Сомалі, найбільш критична ситуація в південних районах країни.

У свою чергу, Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) попередила, що вітри і дощі, які обрушилися в останні дні на узбережжя Сомалі, створили сприятливі умови для розмноження пустельної сарани.

“Комахи швидко поширюються в нових районах, що створює загрозу втрати врожаю”, — йдеться в заяві FAO.

Пустельна або африканська сарана — найнебезпечніший шкідник з усього сімейства цих комах. Коли виникає загроза голоду через неврожаї, пустельна сарана збирається у величезні колонії, що налічують десятки мільйонів особин, і, щільно тримаючись разом, починає шукати собі прожиток у віддалених районах. Орди цих комах здатні долати за добу до 150 кілометрів, спустошуючи все на своєму шляху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні