Названо найпоширеніші види раку

0
-2
Названо найпоширеніші види раку
Американське онкологічне товариство (ACS) та Міжнародне агентство з вивчення раку (IARC) підготували глобальний огляд онкологічних захворювань, що охоплює 185 країн. Він був опублікований в журналі Американського онкологічного товариства CA: A Cancer Journal for Clinicians.

У звіті під назвою Глобальна статистика раку 2020 наводяться показники захворюваності і смертності від раку на глобальному рівні залежно від статі, географії та рівня соціально-економічного розвитку, а також обговорюються чинники ризику і перспективи профілактики для кожного з десяти основних видів раку.

За даними дослідження, кожен п'ятий житель планети протягом життя захворює на рак, а кожен восьмий чоловік і кожна одинадцята жінка помирають від цього захворювання.

У 2020 році було зафіксовано 19,3 мільйона нових випадків раку і майже десять мільйонів смертей.

Найбільш діагностованими видами захворювання стали: рак жіночих грудей - 11,7% від загального числа (2,3 мільйона нових випадків), рак легенів - 11,4%, товстої кишки - 10%, простати - 7,3%, шлунка - 5,6%.

Фахівці звернули увагу, що захворюваність на рак грудей збільшується в країнах, де вона була історично низькою.

"Різкі зміни в способі життя і середовищі проживання вплинули на збільшення факторів ризику раку грудей, таких як надлишкова маса тіла, відсутність фізичної активності, вживання алкоголю, відстрочка дітонародження, менша кількість пологів і скорочений період грудного вигодовування", - зазначили автори статті.

Провідною причиною смерті від онкологічних захворювань у 2020 році залишався рак легенів 18% від загального числа смертей (1,8 мільйона випадків), колоректальний рак - 9,4%; рак печінки - 8,3%, шлунка - 7,7% і жіночих грудей - 6,9%.

Експерти прогнозують, що в 2040 році у світі з'явиться близько 28,4 мільйона нових випадків раку, що на 47% більше, ніж у 2020 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні