Данія збудує у Північному морі острів із вітряками

0
-6
Данія збудує у Північному морі острів із вітряками
Уряд Данії дав зелене світло будівництву в Північному морі штучного острова, на якому розмістять 200 вітрових генераторів, що забезпечить електроенергією 3 мільйони домогосподарств.

Інформує Бабель.

Площа штучного острову становить 18 футбольних полів — 120 тисяч квадратних метрів. У майбутньому його розмір можуть збільшитися втричі. Його вартість оцінюють у $34 мільярди. Це найбільший будівельний проєкт в історії Данії.

Острів буде належати наполовину державі, наполовину приватному сектору. Передбачається, що він буде забезпечувати електрикою і сусідні країни. Які саме — наразі невідомо, але професор з Технічного університету Данії назвав можливими партнерами Велику Британію, Німеччину і Нідерланди.

«Це гігантський проект. Це новий крок в розвитку датської вітроенергетики. Ми почали з установки вітряків на суші, потім на прибережному мілководді, тепер на штучних островах. Данія буде світовим лідером в цій області», — заявив професор.

Величезна вітрова електростанція буде також виробляти водень для використання у промисловості та на транспорті.

Острів мають добудувати до 2033 року, хоча екологи сумніваються, що встигнуть.

Данія має намір у найближчі 10 років скоротити викиди парникових газів на 70% (якщо порівнювати з 1990 роком), а до 2050 року повністю вийти на нульовий рівень викидів парникових газів.

Біля берегів острова Борнхольм на Балтиці, на схід від материкової Данії, намічено побудувати ще один подібний острів, але меншого розміру. Вже підписані угоди, за якими енергія з нього піде в Німеччину, Бельгію та Нідерланди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні