В УПЦ МП «вписалися» за Конституційний Суд України

4
-8
В УПЦ МП «вписалися» за Конституційний Суд України
В УПЦ МП звинуватили Кабмін "у тиску на Конституційний Суд".

Голова Юридичного відділу УПЦ МП протоєрей Олександр Бахов заявив, що 4 лютого 2021 року Андрій Юраш, який є завідувачем відділу з питань релігії, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету Міністрів, під час свого виступу на пресконференції до Всесвітнього тижня міжконфесійної гармонії в Укрінформі дозволив собі "ряд висловлювань, які мають ознаки кримінальних правопорушень".

Про це пише офіційний сайт УПЦ МП.

«Своїми закликами до релігійних організацій та державних органів щодо впливу на Конституційний суд аби останній не прийняв неправильне рішення, Андрій Юраш вчинив дії, що містять ознаки кримінального злочину, втручання в діяльність судових органів та зловживання владою або службовим становищем», — заявив голова юридичного відділу УПЦ МП Бахов.

Як йдеться у повідомленні УПЦ МП, Бахов звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням звільнити пана Юраша, пише risu.ua.

«Прошу розглянути питання звільнення пана А. Юраша, оскільки його поведінка не відповідає не тільки морально-етичним, а й діловим та службовим нормам. Використовуючи своє службове становище, він дозволив собі тиск та втручання в роботу Конституційного суду, та закликає до таких же дій державні органи й релігійні організації», — сказав він.

Таку бурхливу реакцію з боку УПЦ МП викликали слова Андрія Юраша про те, що релігійні організації не мають залишатися осторонь розгляду в Конституційному Суді справи щодо змін до закону про свободу совісті.



Йдеться про закон №2662-VIII, який зобов’язує релігійні організації, пов’язані з центром в країні-агресорі, додати до своєї назви уточнення про відповідну канонічну належність.

На думку Андрія Юраша, пасивну позицію релігійних громад щодо цього питання не можна буде вважати «цілком адекватною».

УПЦ МП не збирається змінювати назву, як зобов’язує закон №2662-VIII від 20 грудня 2018 року. Про це напередодні заявив той же протоєрей Олександр Бахов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нема ніякого УПЦМП, а є РПЦ...
Відповісти
А церква хіба не відділена від держави, щоб втручатися в державні справи!
Відповісти
А пiд туркiв лягати ?
Відповісти
Раком під руськими тобі краще?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні