Австралію з лютого охопили лісові пожежі. Полум'я вирує біля найбільшого міста

0
-4
Австралію з лютого охопили лісові пожежі. Полум'я вирує біля найбільшого міста
Австралію з початку лютого охопили лісові пожежі. Полум'я вирує біля найбільшого міста країни - Перта.

Пише РБК.

Про це повідомляє Департамент пожежної та аварійної служби країни в своєму Twitter.

Пожежі на північному сході від Перта тривають уже тиждень. Боротьбі з ними перешкоджає сильний вітер, який тільки збільшує площу загоряння. У лісах чергують понад 250 пожежників. Влада також підключила кілька великих повітряних танкерів.

Станом на 2 лютого в результаті масштабних пожеж навколо австралійського міста Перт згоріли вже понад 9 тисяч гектарів лісу. Також було відомо про 71 знищений вогнем будинок і шістьох постраждалих пожежників.

При цьому 4 лютого з'явилися дані, що стихія уже знищила 81 житловий будинок і майже 11 тисяч гектарів чагарників у районі Перта.

Влада попереджала місцевих жителів про загрозу для них і для їх житла, а також рекомендувала бути готовими до евакуації.

При цьому комісар департаменту пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій країни Даррен Клем поінформував, що попередні пожежі на 6 лютого вже локалізовані. Але при цьому почалися дощі й повені.

Як писало РБК-Україна раніше, згідно з дослідженням уряду Австралії, дим від лісових пожеж, які охопили країну влітку 2019-2020 років, був пов'язаний з понад 445 смертельними випадками. Також понад 4 тисячі людей постраждали.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні