--> Вчені довели: COVID-19 знижує фертильність у чоловіків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені довели: COVID-19 знижує фертильність у чоловіків

0
-3
Вчені довели: COVID-19 знижує фертильність у чоловіків
За COVID-19 тягнеться шлейф різних побічних наслідків, які медики продовжують відкривати і досліджувати. Одним з таких тривожних симптомів, що вимагають пильної уваги, став вплив вірусу на чоловічу фертильність, пише грип.ua.

Фахівці з Хуачжунського університету науки і технології, що в китайському місті Ухань, проаналізували існуючі доповіді про випадки, коли SARS-CoV-2 міг впливати на чоловічу репродуктивну систему. Вчені не могли констатувати масове зниження фертильності, але попередили, що така ймовірність існує.

«Ми вважаємо, що є необхідність в тому, щоб стежити за кожним пацієнтом з COVID-19 чоловічої статі», - каже мікробіолог Ю Тянь і репродуктивний біолог Лі Цюянь Чжоу.

Фахівцям добре відомо, якими шляхами SARS-CoV-2 потрапляє в організм людини і як викликає шквал руйнівних імунних відповідей.

Вірус не тільки вражає нюхову і респіраторну системи, але також може вплинути на систему травлення, послабити циркуляторну систему і навіть викликати запальні процеси в мозку. Дослідники не залишили поза увагою той факт, що тканина всередині яєчок - ще одна потенційна мішень. Оскільки вірус був виявлений в насіннєвих зразках.

Хоча не всі результати стверджують це, але є достатньо доказів того, що тканина яєчок найчастіше пошкоджується безпосередньо в результаті COVID-19. Відповідне дослідження, проведене в Німеччині та Ірані, експериментально підтвердило це.

В інфікованих чоловіків сперматозоїди втричі повільніше рухалися, а їх кількість була набагато меншою, ніж у здорових.

«Такий вплив на клітини викликає більш низьку якість сперми і знижує фертильність, - робить висновки провідний дослідник Бехзад Гаджизаде Малекі з університету Юстуса Лібіга. - Хоча зазвичай такий стан з часом зникає».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні