Шарм-ель-Шейх огородили 36-кілометровою бетонною стіною

1
0
Шарм-ель-Шейх огородили 36-кілометровою бетонною стіною
Навколо Шарм-ель-Шейха закінчили будівництво бетонної стіни, щоб захистити туристів від зовнішніх загроз. Про це заявила місцева влада, повідомляє РБК-Україна.

Курорт Червоного моря тепер надійно захищений 36-кілометровим бетонним і дротяним загородженням, яка відділяє його від території пустелі. Передбачається, що "стіна" з пропускними воротами убезпечить місто від проникнення ісламських бойовиків.



За останні півтора десятки років туризм у Південному Синаї постраждав від різних потрясінь.

Повстанські рухи ісламістських бойовиків зосереджені в 360 км від Шарм-ель-Шейху - на північному узбережжі Середземного моря Синаю. Влада Єгипту заявляє, що туристи на узбережжі Червоного моря в безпеці й під захистом армії.

"Відстань між ними величезна, до того ж існує велика безпека: Друга армія Єгипту захищає Північний Синай, а Третя армія - Південний Синай", - сказав губернатор Південного Синаю Халед Фуда .

Всі, хто в'їжджає в місто наземним транспортом, мають проїхати через одні з чотирьох воріт, обладнаних фотоапаратами та сканерами.

У той час як число туристів по всій країні знову зросло до рівня 2014 року, мандрівники з усього світу продовжують уникати Шарм-ель-Шейху.



Після інциденту у 2005 році (через напад бойовиків тоді загинули десятки людей) прямі польоти до аеропорту Шарм-ель-Шейху заборонила російська і британська влади.

Маючи потребу в грошах, в Єгипті придумали план з відродження цієї туристичної Мекки.

Будівництво захисної стіни, розпочате у 2018 році, виявилося частиною цього плану. Крім захисту міста від можливих терористів і відділення села бедуїнів, була озвучена версія, що огорожа 6 метрів заввишки захистить ще й море від потрапляння сміття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
своєрідна резервація. новітній расизм навиворіт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні