Які банки пройдуть оцінку стійкості

0
-7
Які банки пройдуть оцінку стійкості
Нацбанк в 2021 році відновить оцінку стійкості в 30 банках, на які припадає 90% активів банківської системи. Про це повідомляє прес-служба регулятора у вівторок, 9 лютого.

Зокрема, банки, в яких проведуть стрес-тести, були відібрані за трьома критеріями: розмір активів, зважених на ризик, обсяг депозитів, залучених від домогосподарств і обсяг чистих кредитів, наданих домогосподарствам.

До переліку увійшли ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, Райффайзен банк Аваль, Сбербанк, Укрсиббанк, ОТП банк, Креді Агріколь Банк, ПроКредит банк, Кредобанк, Ідея банк, Правекс банк, ПУМБ, ТАСкомбанк, Універсал банк, банк Кредит Дніпро, Мегабанк, А-банк, МТБ банк, Індустріалбанк, Банк інвестицій і заощаджень, Акордбанк, банки Південний, Форвард, Львів, Альянс, Глобус і Схід.

За результатами оцінки стійкості для банків буде визначено необхідний рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного і основного капіталу.

"Подробиці макроекономічних сценаріїв і підходів до стрес-тестування в 2021 році будуть оприлюднені пізніше на сайті Національного банку", - сказано в повідомленні.

Фокусом нинішньої оцінки стійкості буде стан активів банків після проходження ними "гострої фази коронакризису". Особлива увага буде прикута до реструктурованих кредитів і якості оцінки вартості нерухомого майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні