--> Негода в Україні: оголошений І рівень небезпеки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Негода в Україні: оголошений І рівень небезпеки

0
-3
Негода в Україні: оголошений І рівень небезпеки
В Україні у середу, 10 лютого, а також у найближчі дні очікуються складні погодні умови: сніг, мокрий сніг, а на дорозі ожеледь. У зв'язку з цим оголошено І рівень небезпеки, повідомляє прес-служба ДСНС.

Також рятувальники попереджають про ймовірність перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів.

Так, 10 лютого в західних, північних і центральних областях очікується сніг, місцями значний сніг, в Кіровоградській і Дніпропетровській областях вдень - сніг з дощем.

У південних, східних областях та в Криму вночі без істотних опадів, вдень невеликий, місцями помірний дощ. У центральних областях місцями можлива ожеледиця, на дорогах країни, крім півдня, ожеледиця. У центральних, східних і південних областях вночі та вранці місцями - туман.

Вітер буде південно-східний з переходом на південному сході на південно-західний, 7-12 м/с, на південному сході пориви 15-18 м/с.

У четвер, 11 лютого, в Україні знову очікується погіршення погодних умов. У західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях значний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, місцями ожеледь.

У західній частині пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини (I рівень небезпеки - жовтий), в Карпатському регіоні сильний дощ та мокрий сніг (II рівень небезпеки - помаранчевий).

У п'ятницю, 12 лютого, в північних, центральних, Одеській, Миколаївській областях значний сніг, хуртовини, снігові замети.

В Одеській, Миколаївській областях утворення снігового покриву. У центральних, східних і південно-східних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. В Україні пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки - жовтий).

На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця (І рівень небезпеки - жовтий).

Приріст снігу в західних, північних областях 10-20 см, в південних, центральних областях 10-15 см, в східних областях 5-7 см.

12 лютого в західних, Житомирській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській областях, 13-14 лютого в Україні значно знизився рівень температури: вночі до 9-16° морозу, в Чернігівській і Сумській областях до 20° морозу, вдень до 7-13° морозу.

"Такі погодні умови можуть привести до порушення на окремих ділянках доріг і вулиць, призупинення руху автотранспорту", - йдеться в повідомленні.

ДСНС звертається до власників транспортних засобів та просить їх утриматися від подорожей на автомобілях в період негоди і не залишати транспортні засоби вздовж доріг, щоб спецтехніка комунальних служб могла своєчасно і якісно очистити дороги і тротуари від снігу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні