--> Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження

0
1
Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження
Лише одна чашка кави з кофеїном у день може знизити довгостроковий ризик серцевої недостатності на 12%.

Американські експерти вивчили інформацію про харчування, отриману в результаті трьох масштабних досліджень хвороб серця, проведених в США за участю більше 21 тис. дорослих людей.

Виявили, що збільшення споживання кави з кофеїном впливає на зниження ризику серцевої недостатності, пише видання Circulation: Heart Failure, передає Daily Mail.

Тобто кава насправді корисна для здоров'я - за умови, що її не вживають в надлишку або в поєднанні з великою кількістю цукру і вершків.

У 2019 дослідження Університету Південної Австралії показало, що вживання більше шести чашок кави в день збільшує ризик серцевих захворювань на 22%.

"Кава і кофеїн часто вважаються шкідливими для серця, тому що люди пов'язують їх із серцебиттям, високим кров'яним тиском тощо. Постійний взаємозв'язок між збільшенням споживання кофеїну і зниженням ризику серцевої недостатності перевертає це припущення з ніг на голову", - розповідають дослідники.

Але доцент медичної школи Університету Колорадо і автор цього нового дослідження Девід Као вважає, що поки недостатньо переконливих доказів, щоб рекомендувати збільшення споживання кави для зниження ризику серцевих захворювань.

Однак кава може бути частиною здорового раціону харчування, якщо її вживати без додавання цукру і жирних молочних продуктів, таких як вершки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні