В Україні можуть з'явитися готелі та гостели в житлових будинках

0
-3
В Україні можуть з'явитися готелі та гостели в житлових будинках
Міністерство розвитку громад і територій презентувало проєкт 1-ї редакції змін до ДБН 2019 року. Пропонується вилучити зі списку заборонених видів діяльності в житловій площі готельний бізнес.

Нова версія проєкту пропонує дати можливість розміщуватися в житлових будинках готелям і гостелам, але залишає чинною заборону на роботу в них ветеринарних клінік, лазень, саун та магазинів більш як 1 тис. кв. м, пише Obozrevatel.

Експерти зазначають, що готелі та гостели в житлових домах потягнуть за собою безлад, антисанітарію та казино. Так, відкриття гральних точок дозволено тільки в готелях. Нові готелі відкривати невигідно. Тож експерти не радять розміщувати готелі в житлових будинках - за ними прийде гральний бізнес.

Дозвіл на роботу гостелів дає підтримку бізнесу, збільшує податкові відрахування. Їхня заборона - наслідок відсутності правил роботи гостелів в Україні. Найімовірніше, її запровадили, щоб перешкоджати створенню в житлових будинках антисанітарії тощо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні