--> Байден скасував надзвичайний стан, який Трамп запровадив для будівництва стіни на кордоні з Мексикою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Байден скасував надзвичайний стан, який Трамп запровадив для будівництва стіни на кордоні з Мексикою

0
-5
Байден скасував надзвичайний стан, який Трамп запровадив для будівництва стіни на кордоні з Мексикою
Президент США Джо Байден скасував режим надзвичайної ситуації, який діяв на кордоні з Мексикою з 2019 року і за допомогою якого його попередник Дональд Трамп фінансував будівництво стіни. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Пише НВ.

Режим надзвичайної ситуації дозволяв фінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою в обхід Конгресу і надавав президенту розширені повноваження для боротьби з кризою. Байден заявив, що його адміністрація не дозволить витрачати гроші американських платників податків на будівництво стіни на кордоні.

Одним з перших рішень Джо Байдена після інавгурації була заморозка стіни на південному кордоні. У Мексиці вітали таке рішення.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою в рамках боротьби з нелегальною імміграцією було однією з ключових передвиборчих обіцянок Трампа в 2016 році. Трамп домігся виділення $6 млрд на будівництво шляхом оголошення режиму надзвичайного стану. Демократи і, зокрема, Байден, виступали проти будівництва стіни і проти жорсткого контролю кордону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні