Для боротьби з ожеледицею дороги поливають... огірковим розсолом

0
-4
Для боротьби з ожеледицею дороги поливають... огірковим розсолом
У Німеччині, в багатьох містах для боротьби з ожеледицею заборонено застосовувати для посипання доріг сіль.

Про це повідомляє DW.

У Штутгарті, Франкфурті-на-Майні, Кельні, Дюссельдорфі та деяких інших містах сіль можна використовувати лише в надзвичайних ситуаціях – наприклад, якщо йде крижаний дощ.

Вона сильно шкодить рослинам біля доріг: при безпосередньому контакті фактично випалює їх, підкреслюють у Федеральному відомстві з охорони навколишнього середовища. Через сіль можуть страждати і тварини: вона може викликати запалення лап.

Як екологічну альтернативу дорожній солі використовують безсолеву крихту. Зазвичай вона складається з піску або вапняку і знижує небезпеку посковзнутися, при цьому не шкодячи довкіллю.

Інколи німецькі комунальні служби креативно підходять до боротьби з ожеледицею. Наприклад, у Баварії на деяких ділянках використовують розчин, що залишився від виробництва солоних огірків.

Це вигідно і владі, тому що огіркового розсолу вистачає на обробку приблизно 1500 км доріг, що економить близько 700 кг солі. І компанія-виробник може заощадити на очищенні відпрацьованої води. Пілотний проєкт запустили торік та, мабуть, були ним задоволені: цьогоріч баварські дороги знову поливають огірковим розсолом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні