Лікарі оцінили ефект від прийому вітамінів при COVID-19

0
1
Лікарі оцінили ефект від прийому вітамінів при COVID-19
Лікування коронавірусної інфекції вітаміном С і цинком неефективно, прийом такої терапії не скорочує час хвороби, довели вчені, чиї висновки були опубліковані в авторитетному медичному журналі JAMA Network Open.

В експерименті взяли участь 214 піддослідних, яких розділили на чотири групи. Три з них отримували зазначені добавки окремо або разом, а четверта отримала звичайну терапію при застуді, включаючи відпочинок та жарознижуючі препарати.

"Високі дози глюконату цинку, аскорбінової кислоти (вітаміну С) або обох добавок не зменшували симптомів COVID-19", - повідомили автори дослідження.

При цьому в групах, які отримували добавки, була зафіксована низка побічних ефектів від занадто великих доз препаратів: нудота, діарея і спазми шлунку.

Як зазначає CNN, прийом цинку в першу добу після виявлення симптомів застуди допомагає скоротити час захворювання тільки на один день. При цьому денна норма вітаміну С не повинна становити більш як 75 міліграм для жінок і 90 - для чоловіків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні