У ВООЗ заявили, що влада Китаю не захотіла надати дані про перші випадки COVID-19 в Ухані

0
17
У ВООЗ заявили, що влада Китаю не захотіла надати дані про перші випадки COVID-19 в Ухані
Влада Китаю відмовилася надати експертам Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) необроблені дані про перші випадки інфікування коронавірусом в Ухані.

Інформує Бабель.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на представників організації.

Китайська влада відхилила запити на надання вихідної інформації про 174 випадки коронавірусу, які були виявлені на ранньому етапі спалаху епідемії — ще у грудні 2019 року. Ця інформація могла б допомогти зрозуміти, як і коли вірус почав поширюватися в країні.

Замість цього, розповідають фахівці ВООЗ, китайська влада і вчені поділилися власними дослідженнями цих випадків.

Нацкомісія охорони здоровʼя Китаю і Міністерство закордонних справ не відповіли виданню на запит прокоментувати цю інформацію.

Нагадаємо, у середині січня група фахівців ВООЗ приїхала до Китаю, щоб встановити походження нового вірусу. Після майже місячного візиту експерти підвели підсумки, зазначивши, що поки не змогли точно встановити, звідки з’явився коронавірус. Там заявили, що провели дослідження на ринку в Ухані, але вірус туди звідкись потрапив. Експерти припускають, що коронавірус уже був серед людей ще до того, як потрапив в Ухань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні