--> Ліки від діабету допомагають скинути зайву вагу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ліки від діабету допомагають скинути зайву вагу

0
2
Ліки від діабету допомагають скинути зайву вагу
Препарат семаглутид, який призначають при лікуванні діабету другого типу, ефективний у боротьбі з ожирінням.

Про це свідчать дані дослідження, опублікованого в журналі The New England Journal of Medicine, повідомляє ВВС.

Семаглутид - це препарат, що відтворює дію гормону GLP-1, який пригнічує відчуття голоду. Хворі на діабет другого типу, як відомо, постійно відчувають почуття голоду через надлишок цукру в крові.

У дослідженні ефективності препарату брали участь майже 2 тисячі осіб з 16 країн, з ознаками ожиріння і без цукрового діабету.

Дві третини учасників протягом більше року приймали щотижневу дозу семаглутиду, займаючись мінімальною фізичною активністю. Решта брали плацебо, але займалася фізичними вправами.

В результаті група людей, які використовували ліки, схудла в середньому на 15%, тоді як друга група людей, які приймали плацебо, схудла на 2,4%.

Відкриття є проривом у боротьбі з надлишковою вагою. Вчені однак вказують на ряд побічних ефектів і необхідність подальших спостережень.

Серед побічних ефектів семаглутиду - нудота, діарея, блювота і запори. Ученим ще належить з'ясувати, наскільки тривалим є ефект прийому даного препарату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні