Книжка Сергія Жадана потрапила у фінал престижного конкурсу

0
-1
Книжка Сергія Жадана потрапила у фінал престижного конкурсу
Збірка віршів Сергія Жадана "Новий правопис" увійшла до списку фіналістів премії 2021 PEN America Literary Awards у номінації "Перекладна поезія".

За переклад збірки можуть отримати премію в $3 тис. Джон Геннессі та Остап Кінь. Церемонія нагородження відбудеться онлайн 8 квітня.

"У цих віршах поет зосереджується на повсякденному житті під час російсько-української війни, створюючи інтимні портрети мешканців країни та їх реакції на кризу. Жадан відроджує та переглядає роль романтичного барда ХІХ століття, який чітко зображає свою громаду, зберігаючи її найцінніші аспекти та найтемніші нюанси", – йдеться в анотації.

Це єдина українська книга, яка представлена у списку фіналістів премії. Минулого року інша збірка Жадана, "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо", увійшла в довгі списки премії. Перекладом займались Вірляна Ткач та Ванда Фіппс. Також вибрані вірші Жадана The New York Times Book Review вніс до переліку рекомендованих книжок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні