--> Вчені спрогнозували головну катастрофу ХХІ століття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені спрогнозували головну катастрофу ХХІ століття

0
-2
Вчені спрогнозували головну катастрофу ХХІ століття
У наступні 30 років викиди парникових газів призведуть до різкого підвищення температури в Китаї. Це, як прогнозують співробітники Редінгського університету (Великобританія), стане причиною цілої низки катастрофічних явищ, зокрема, посух, пише Урядовий кур'єр.

Згідно з опублікованим у виданні Climate Dynamics прогнозом, до 2050 року мінімальні і максимальні значення температури в Китаї зростуть приблизно на два градуси. Найвища денна температура зросте майже на два з половиною градуси, а вночі стане спекотніше майже на два градуси, і такі зміни фіксуватимуться на всій території Піднебесної.

«На перший погляд здається, що два градуси – це дрібниця, але насправді йдеться про потепління, яке в п'ять разів перевищить міжрічні температурні коливання, що є сьогодні. Найбільше потепління очікується в Південно-Східному Китаї, де максимальна температура вдень підвищиться на 3,2 градуси. При такому потеплінні вже можна говорити про справжню кліматичну катастрофу», – відзначають британські дослідники.

Вчені додали, що якщо Китай зменшить кількість викидів, то очікуване похолодання почнеться не відразу. Спершу відбудеться короткочасне потепління, обумовлене зниженням концентрації атмосферних частинок, що відображають сонячні промені. Але в довгостроковій перспективі зниження викидів все-таки призведе до похолодання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні