--> Ірландці придумали, як обійти заборону на мандрівки за кордон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ірландці придумали, як обійти заборону на мандрівки за кордон

0
0
Ірландці придумали, як обійти заборону на мандрівки за кордон
Через пандемію коронавірусу в Ірландії діє заборона на подорожі. Проте недавно жителі країни знайшли лазівку в правилах і поїхали за кордон. Нібито, щоб зустрітися там з лікарем, пише німецька газета Die Welt, повідомляє Курс України.

Незважаючи на заборону на поїздки у відпустку через коронавірус тисячі ірландців недавно виїхали в зарубіжні подорожі. Для цього вони використовували лазівку в законодавстві: поїздки дозволені, якщо вони необхідні за станом здоров'я.

У результаті безліч людей записалися на прийом до зубного лікаря, наприклад, в Іспанії. За словами помічниці стоматолога на іспанському острові Тенеріфе, в їхній лікарський кабінет щодня надходить від п'яти до семи запитів на прийом від ірландців.

При цьому багато запитів зроблені молодими парами. Як правило, зазвичай пацієнтами тут стають європейські мандрівники більш старшого віку. Така хвиля записів на прийом тут новинка - і багато "хворих", зрештою, так і не з'яаляються в клініці.

"Оскільки вони не з'являються, ми зрозуміли, що це тільки відмовка для відпустки. Вони забирають можливість запису у людей, яким це потрібно і які страждають від болю", - зазначила помічник стоматолога на Тенеріфе.

Багато лікарських кабінетів на Канарських островах вже почали відмовляти пацієнтам з Ірландії в запису або вимагати від них передоплату.

У ірландської поліції, між тим, зв'язані руки, зазначає німецька газета. Грошові штрафи на суму €500 виписані вже сотням людей, але поліція не має права перешкоджати виїзду мандрівників з країни, якщо вони можуть пред'явити свідоцтво про запис на прийом у лікаря.

Іншими популярними цілями у ірландських туристів стали Барселона, Туреччина і Марокко. Тепер влада країни планує збільшити розмір штрафу до €2 тис.

Глава поліції Ірландії застерігає мандрівників, що в разі порушення коронавірусних правил вони можуть бути затримані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні