--> Рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області стрімко зростає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області стрімко зростає

0
17
Рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області стрімко зростає
У Волинській області збільшується щоденна кількість людей, що заразилися коронавірусом: лише за останній тиждень зростання підтверджених випадків COVID-19 у регіоні становило 18%, заявила головний санітарний лікар Волині Наталія Янко.

"На Волині ситуація ускладнюється. Щодня фіксується зростання нових випадків інфікування COVID-19. З початку лютого ми реєстрували 100-150 випадків хвороби. Проте вже вчора виявлено 163. Зростання за останній тиждень сягнуло 18% і становить 727 випадків проти 615 попереднього тижня", - наводить слова медика прес-служба Волинської ОДА в четвер, пише Інтерфакс.

В ОДА також повідомляють, що завантаженість ліжок у COVID-лікарнях регіону (їх наразі у Волинській області 19) на 17 лютого становила 28,5% за їхньої загальної кількості 1557, із яких 1455 ліжок забезпечені доступом до кисню.

Станом на четвер на стаціонарному лікуванні перебували 444 жителі Волині, з яких 349 - з підтвердженим коронавірусом, ще 95 - з підозрою. У палатах інтенсивної терапії - 47 осіб. На апаратах ШВЛ - 9 людей. Загалом в області - 168 ліжок, забезпечених апаратами ШВЛ.

Як повідомлялося раніше, Івано-Франківська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ухвалила рішення про запровадження на території регіону карантину "червоного" рівня через стрімке поширення коронавірусу.

В області вже заповнені близько 73% ліжок, а кількість активних хворих перевищує столичні показники, при цьому в деяких населених пунктах Прикарпаття показник заповнюваності ліжок у лікарнях для COVID-пацієнтів перевищує 90%.

З огляду на брак місць для пацієнтів із коронавірусом в області вперше в Україні буде розгорнуто тимчасовий мобільний госпіталь. Його створять на базі Богородчанської і Лисецької лікарень, а також Верховинської та Заболотівської багатопрофільних лікарень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні