Вчені пояснили проблеми з виявленням мутацій COVID в Україні

0
-3
Вчені пояснили проблеми з виявленням мутацій COVID в Україні
В Україні є можливості досліджувати мутації коронавірусу, але це не відбувається через складнощі в організації процесу. Про це заявляють в Інституті молекулярної біології і генетики.

Там зазначають, що наразі невідомо, які штами циркулюють по країні і чи відрізняються вони в різних регіонах.

В Інституті кажуть, що володіють необхідним обладнанням для проведення досліджень, але проблема полягає не в складності технології, а у співпраці з іншими інстанціями.

"У справі вивчення мутацій потрібні різнопрофільні фахівці, які зосереджені по різних інстанціях, міністерствах і академіях. Наш Інститут перебуває в системі Національної академії наук України. Центр громадського здоров'я та лікарні, де можна зібрати зразки для аналізу, - в системі Міністерства охорони здоров'я, а Інститут епідеміології та вірусології ім. Громашевського, який має дозвіл працювати з вірусами - в системі Національної академії медичних наук", - повідомив директор Інституту, академік Михайло Тукало.

Для вирішення проблеми вчені пропонують створити державну програму для проведення досліджень.

Зібрані завдяки вивченню нових штамів дані можна використовувати при вакцинації, оскільки знання про них можуть допомогти у справі модіфіцікаціі вакцин, додали в Інституті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні