--> Зростають ціни на цукор і зерно | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зростають ціни на цукор і зерно

3
-7
Зростають ціни на цукор і зерно
Упродовж останніх місяців ціни на цукор тримаються на позначці вищій на 30-40%, ніж у світі. Підвищуються ціни і на зерно.

Такі зміни спричинили подорожчання кондитерських виробів на 10%, передають "Українські новини".

Голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк серед причин зростання цін називає подорожчання сировини у світі.

"Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з внутрішньою специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40 відсотків вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито", — сказав він.

Олександр Балдинюк додає, що ціни на зерно також зростають.

"Багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви. Потім сировину продаватимуть, щоб пом'якшити цінові диспропорції на внутрішніх ринках", - додає експерт.

З його слів, Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування таких товарних інтервенцій. Олександр Балдинюк переконаний, що через це внутрішня ціна тримається на високому рівні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, це напевне тому що в нас зарплати на 30-40 відсотків вища
Відповісти
Казали,що якщо пенсії підвищити то розкрутиться інфляція,а тут без підвищення вона крутиться,треба давати субсидії пенсіонерам на їжу ,та де там тільки олігархам дають ,бо вони самі *бідніші* на пентхауси їм не хватає!
Відповісти
Геноцид не тільки в 30-х роках він досі триває проти українського народу. Скоро ми будемо купувати своє зерно в Європі, і це називається держава.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні