Рим, Женева, Лондон, Париж: Ватикан проводить опис нерухомості

0
-3
Рим, Женева, Лондон, Париж: Ватикан проводить опис нерухомості
Управління майном Апостольського Престолу складає повний опис володінь Ватикану, який можливо буде сформований до весни, інформують bykvu.com.

Відповідальний за централізацію активів Ватикану єпископ Нунціо Галантіно поскаржився, що вже втомився від “сенсаційних” історій ЗМІ про багатства Ватикану. Він наголосив, що дані, згідно з якими велика частка нерухомості в Римі належить католицькій церкві та Ватикану, неправдиві.

Як наголошується, в Італії управління керує орендою 2,4 тис. квартир і 600 офісами й магазинами. Це принесло Ватикану 99 млн євро (119,9 мільйона доларів) у 2019 році.

Близько 15% продається на відкритому ринку, 30% за субсидованими ставками, особливо для співробітників і пенсіонерів, а інші зайняті установами Ватикану або безкоштовно надаються школам або університетам”, – йдеться у повідомленні.

Водночас нерухомість Престолу в Парижі оцінюють у 722,1 млн доларів. Ватикан має 737 об’єктів нерухомості у французькій столиці.

У Лондоні площа 27 об’єктів становить 4,6 тис квадратних метрів вартістю приблизно 108,5 млн євро (131,4 млн доларів).

У Швейцарії, особливо в Женеві й Лозанні, в Апостольського Престолу 140 об’єктів площею 16 тисяч квадратних метрів і вартістю понад 110 мільйонів доларів.

Додамо, що відомство, яке відповідає за місіонерську роботу Церкви, керує ще сотнями квартир, які попередньо залучають 3-4 мільярди євро (3,6-4,8 мільярда доларів).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні