ЄС змінив «чорний список» офшорів: тепер там 15 країн

0
-6
ЄС змінив «чорний список» офшорів: тепер там 15 країн
Рада Європейського Союзу змінила список держав, які не дотримуються зобов’язань щодо податкової співпраці. Про це повідомляє УНН з посиланням на прессреліз засіданя Ради.

Рада ЄС прийняла рішення додати Домініку до списку країн, що не дотримуються зобов’язань щодо податкової співпраці.

Зміни до переліку враховують рейтинги, нещодавно оприлюднені Глобальним форумом ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) з питань прозорості та обміну інформацією. Домініка була включена до списку ЄС, оскільки отримала рейтинг “частково відповідає вимогам” від Глобального форуму і досі не вирішила це питання.

Так, у «чорний список» ЄС увійшли 15 країн - Американське Самоа, Барбадос, Гуам, Маршаллові острови, Самоа, Тринідад і Тобаго, ОАЕ, Американські Віргінські острови, Аруба, Беліз, Бермуди, Фіджі, Оман, Вануату та Домініка.

Євросоюз оголосив про намір розширити критерії прозорості щодо дотримання норм конкуренції і права у сфері оподаткування та включити в наступний моніторинг Росію, Мексику та Аргентину.

Список включає юрисдикції у всьому світі, які або не вступили в конструктивний діалог з ЄС щодо управління податками, або не виконали своїх зобов’язань щодо впровадження реформ, необхідних для дотримання об’єктивних критеріїв належного управління податками.

Ці критерії стосуються податкової прозорості, справедливого оподаткування та імплементації міжнародних стандартів, спрямованих на запобігання ерозії податкової бази та переміщенню прибутку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні