В Україні змінилася процедура обрання керівників ВНЗ

1
-1
В Україні змінилася процедура обрання керівників ВНЗ
Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає оновлення процедури обрання керівників установ вищої освіти в Україні. Документ вводить вибори в два тури. Про це у вівторок, 23 лютого, повідомив Офіс президента.

Відповідно до прийнятого закону, якщо у виборах взяли участь двоє або більше кандидатів і жоден з них не набрав більше 50% голосів від загальної кількості претендентів, то на сьомий календарний день після проведення першого туру проводиться другий тур виборів.

Участь у другому турі виборів будуть брати два кандидата, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

Обраним керівником установи вищої освіти буде вважатися кандидат, який набере більше 50% голосів, а в разі проведення другого туру - понад 50 відсотків голосів осіб, що взяли участь в голосуванні.

"Так забезпечується волевиявлення трудового колективу, якість виборчого процесу, усуваються корупційні ризики, що виникають при призначенні виконуючого обов'язки керівника установи вищої освіти, а також численні проблемні питання про умови і порядок обрання та призначення на посаду його керівника", - йдеться в повідомленні.

Закон вступає в силу на наступний день після опублікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А які тут зміни? Так і було. Був перший тур (в ЛНТУ, наприклад), В другий тур вийшли Савчук і Вахович. Вибрали останню. Чи я не правий?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні