--> Що ви могли не знати про болгарки: цікаві факти* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що ви могли не знати про болгарки: цікаві факти*

0
-2
Що ви могли не знати про болгарки: цікаві факти*
Кутова шліфувальна машина (КШМ) в народі отримала назву «болгарка» через те, що її перші поставки проводилися саме з Болгарії. Сьогодні географія виробництва цього інструменту значно розширилася, так само як і його можливості. Тому ми поставили собі за мету зібрати в одній статті всі особливо важливі нюанси, які стануть додатковою опорою при його виборі.

Покрокова інструкція вибору


Першим кроком на шляху до придбання оптимальної моделі КШМ є точне уявлення тих завдань, які необхідно буде вирішити за допомогою цього приладу. Також потрібно визначити, з якою інтенсивністю і для якого обсягу робіт його належить експлуатувати. Це допоможе зрозуміти, обладнання якого класу вам підходить: побутове, напівпрофесійне або професійне:


Побутові КШМ призначені для періодичного домашнього використання. Вони легкі й не громіздкі. Їх потужність не перевищує 1 кВт. Двигун не здатний витримувати безперервну тривалу роботу і в разі перегріву просто відключиться. Найкращим варіантом у цьому сегменті фахівці вважають болгарки фірми Bosch зеленого кольору.
Напівпрофесійні моделі мають гарну потужність – до 1500 Вт. Вони ідеально справляються з тривалими операціями та, як правило, мають функцію регулювання обертів.
Професійні шліфувальні машини мають велику вагу і розміри. Це найпотужніші болгарки (понад 2000 Вт). Вони оснащені охолоджуючими пристроями для запобігання перегріву двигуна, що дозволяє використовувати їх протягом довгого часу без перерви.

Переваги виробників болгарок


Всі КШМ є потенційно небезпечним в роботі обладнанням. Тому виробники намагаються зробити його конструкцію максимально надійною. Наприклад, комплектують болгарку поворотними ручками зі скобою (щоб захистити руки), а також антивібраційною ручкою (щоб на 50% знизити вібрацію).

Також полегшує робочий процес функція підтримки стабільної частоти обертання на різних режимах роботи. Комфортне і більш безпечне застосування машини забезпечується наявністю плавного пуску, тому що при запуску відбувається різкий ривок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні