США готують «найпотужніший удар» по Кремлю за останні 20 років?

0
-1
США готують «найпотужніший удар» по Кремлю за останні 20 років?
Сенаторка-демократка Теммі Дакворт закликала адміністрацію президента Джо Байдена розсекретити і оприлюднити дані розвідки про виплати Росією бойовикам руху Талібан за напади на військових США в Афганістані, повідомляє газета Politico.

«Хоча будь-яка оцінка розвідданих з цього питання зі зрозумілих причин є конфіденційною, американська громадськість і організація Gold Star Families (створена родичами загиблих військових) зокрема відчувають гостру необхідність знати, чи є в цих заявах якась правда. Вважаю, що такі дані можуть бути надані і при захисті засекреченої інформації», - написала пані Дакворт в листі директору нацрозвідки США Евріл Хейнс.

На її думку, обіцяні винагороди за напади на американських військових могли надихнути і стимулювати талібів здійснювати атаки. Дакворт також розкритикувала попередню адміністрацію за те, що вона не надала офіційну інформацію з питання передбачуваних зв'язків Росії з талібами. «Я закликаю вас вжити заходів там, де попередня адміністрація зазнала невдачі», - написала сенатор.

Джо Байден має намір всебічно вивчити інформацію про причетність РФ до фінансування Талібану. Якщо дані факти підтвердяться, то Росію можуть оголосити країною - спонсором тероризму (з випливаючим звідси букетом найжорсткіших санкцій), а її політичному керівництву доведеться відповідати в Гаазі, де знаходиться міжнародний суд ООН, пише Хартыя 97.

Не виключено, що Гаазький процес за цими злодіяннями і цілої низки інших злочинів путінського режиму стане головним ударом по Кремлю за останні 20 років, після якого нинішня російська влада вже не зможе встояти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні