Пандемія збільшує кількість дитячих шлюбів

0
1
Пандемія збільшує кількість дитячих шлюбів
Пандемія коронавірусної хвороби збільшує ризик дитячих шлюбів для мільйонів дівчат у всьому світі. До кінця десятиліття кількість таких шлюбів може зрости ще на 10 мільйонів, що нівелює роки прогресу в боротьбі з цією практикою. Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), опублікованому в понеділок, 8 березня, до Міжнародного жіночого дня, повідомляє Корреспондент.

Пандемія COVID-19 погіршила й без того складні життєві обставини для мільйонів дівчат, зазначається у звіті. Закриття шкіл, економічний тиск, припинення надання послуг, вагітність та смерть батьків унаслідок пандемії підвищують ризики ранніх шлюбів серед дівчат, які належать до найбільш вразливих категорій, застерігають автори звіту.

За даними ЮНІСЕФ, на даний час у світі проживає 650 мільйонів жінок, які були змушені одружитися ще до 18 років. Половина таких шлюбів були укладені у Бангладеш, Бразилії, Ефіопії, Індії та Нігерії.

Дитячі шлюби можуть негативно впливати на подальше життя жінок. Адже вони з більшою ймовірністю стають жертвами домашнього насильства, припиняють відвідувати школу. Дитячі шлюби також призводять до ізоляції дівчат від їхніх родичів та друзів, збільшують ризик ранньої та незапланованої вагітності, що, у свою чергу, підвищує ризик ускладнень зі здоров'ям та ризик материнської смертності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні